Programma voor productie

De benaming programma suggereert een tijdelijke actie.
Lean kan zeker helpen als een tactisch instrument op korte termijn.

Echter alle processen hebben de natuurlijke neiging tot degradatie in de tijd. Om het bestaande niveau te handhaven, verder te verbeteren en aan te passen aan de dynamiek in de markt is continue opvolging vereist.

Daarnaast wilt u waarschijnlijk groeien naar een continu lerende organisatie. Een bedrijfscultuur vraagt continue aandacht en leiderschap.

Uw organisatie is meer dan productie.

Bij veel processen hebben de activiteiten voorafgaand of in het verlengde van productie (zoals en niet beperkt tot verkoop) een aanzienlijk aandeel in de kwaliteit, kosten en doorlooptijd van het eindproduct voor de klant. Daarnaast spelen juist andere disciplines een belangrijke rol in de klantbeleving.

Daarom adviseren echte Lean denkers een integrale aanpak!

In productie zijn verspillingen vaak wel het eenvoudigst waarneembaar, is er vaak sprake van een lineair proces en is er meestal veel data beschikbaar. Dat maakt productie wel een logische beginpunt van uw Lean implementatie.

Lean is een continue ontwikkeling, een reis voor de hele onderneming en uiteindelijk voor de hele supply chain die de klant bedient.

Informatie over Lean toegepast in een kantoor en verkoop omgeving vindt u op de volgde web pagina. Over het in kaart brengen van het proces leest u hier.

wp-banner

Advertenties