Lean ≠ mean

Man met geld

 

Natuurlijk zijn veel Lean technieken geschikt om op korte termijn kosten te besparen en een personeelsreductie door te voeren. Lean richt zich in de basis op het ontwikkelen van mensen en het gelijktijdig optimaliseren van processen, als een gevolg daarvan worden automatisch kosten duurzaam verlaagd en de effectiviteit verhoogd.

Lean focust zich op klantwaarde en het elimineren van verspillingen. Daarbij worden kosten gemanaged en resultaat geoptimaliseerd, en wordt de kennis van de mensen die de primaire processen dagelijks uitvoeren gebruikt als een enorme bron voor verbetering van de processen.

Lean vraagt betrokkenheid van medewerkers en een houding om mee te denken. Niet alleen je werk doen, maar ook continu verbeteren! Dat laatste, meedenken, is niet afdwingbaar en vraagt om creëren van interesse en betrokkenheid.

Zeggenschap én verantwoordelijkheid gaan daarbij hand in hand. Net als leidinggeven / richten en richting geven en  luisteren / vragen stellen. Een samenspel tussen leidinggevende en medewerker, van hoofd (cijfers) en hart (hoger doel). 

Het gaat daarbij om door slimmer te werken de klantwaarde te optimaliseren en door verspillingen in proces te elimineren en door problemen of misverstanden en miscommunicatie samen op te lossen.

Lean is een groei strategie en stelt mensen, het respect voor en het ontwikkelen van mensen (: samenwerking, en probleemoplossing) centraal. Naast een aantal ‘harde’ (K)PI’s kan het hanteren van een aantal medewerker gerichte PI’s het belang van  medewerkerstevredenheid bevestigen. Een aantal alternatieven voor overbodig geworden functieplaatsen vindt u op deze pagina.

Als Lean staat voor het overbodig maken én ontslaan van mensen zal deze samenwerking nooit goed ontwikkeld kunnen worden  (behoefte aan veiligheid en zekerheid, Piramide van Maslow 1943).

Daarom zou mijn advies zijn om eerst te reorganiseren en daarna met Lean te starten. Graag deel ik de volgende presentatie van Simon Sinek.

Lean richt zich op het elimineren van verspillingen en daartoe behoren muri (: verspilling als gevolg van overbelasting) en mura (: verspilling als gevolg van variatie in werkbelasting). Ook dat staat haaks op een Lean = mean gedachte. 

Tenslotte, Lean vanuit een historisch perspectief: Sakichi Toyoda, observeerde zijn moeder werkend aan een weefgetouw waar zij de kleding van het gezin maakte. Hij merkte hoe moeilijk het was en wilde de last van dit werk voor haar verminderen zodat zijn moeder een aangenamer leven zou kunnen hebben.

Omdenkertje: Machines worden na aanschaf geleidelijk afgeschreven en vaak minder waard. Medewerkers en -denkers worden door ervaring en training vaak waardevoller voor de organisatie. Mensen zijn de bron voor continu verbeteren

WP Mean appel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s